Макарони със сос Болонезе

Потребител#181034Потребител#181034
Чирак
48
350
139
285
08/02/2019
"Уж просто макарони, а толкова ни се услади, че нямаме търпение да споделим рецептата с вас "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 705
  • Преглеждания за месеца277
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните в подсолена вода. Изцеждаме и изсипваме в тава, намаззана на дъното с масло и смесваме с настъргания кашкавал.

Запържваме ситно нарязания лук, морков, чесън. Прибавяме каймата и я правим на трохи. Изсипваме доматения сок и оставяме да ври до извиране на водата. Овкусяваме със сол, черен пипер и риган. Изсипваме върху макароните.

В дълбок съд запържваме брашното с масло и добавяме прясното мляко на тънка струйка при непрекъснато бъркане.

Заливаме върху Болонезето и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40-50 мин.

Сервират се топли със пресен босилек.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар