Начин на приготвяне
Нарежете бекона на кубчета и го запържете в малко зехтин. Прибавете нарязания на кубчета морков, лука и чесъна.
След 5 минути прибавете каймата и бъркайте, за да не остане на бучки.
Добавете доматеното пюре, виното, щипка черен пипер и босилек. Оставете соса на слаб огън за около 40 минути. Накрая налейте сметаната. След 3-4 минути свалете от котлона.
Прибавете фусилите към соса и разбъркайте.
Изсипете спагетите в тавичка.
Пригответе бешамела, като разтопите маслото, прибавите брашното и накрая налейте млякото. В купа разбийте яйцата и на тънка струя ги прибавете към бешамела.
Разбъркайте добре и залейте фусилите. Поръсете с половината настърган кашкавал. Печете ястието на 200 градуса за около 30 минути.
Извадете от фурната и поръсете с останалия кашкавал. Върнете обратно за още 5 минути.
Фусилите със сос Болонезе и бешамелова заливка са много вкусни.
Коментари