Пуешки бутчета с пикантен сос

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
14/02/2019
"Пушеко със сос, който ще ви накара да си мечтаете за допълнително още преди да сте свършили първата порция "
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 008
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте зехтин в дълбок съд на котлона. Запържете пуешките бутчета от всички страни до златисто. Овкусете със сол и черен пипер. Нарежете главите лук и скилидките чесън на ситно.

Поставете лука и чесъна в съда при бутчетата да се задушат. Когато месото и зеленчуците се запържат достатъчно, налейте пилешкия бульон. Добавете и половин чаена чаша бира и оставете да поври на тих огън.

Когато бульонът се редуцира, добавете доматеното пюре, зрънцата кардамон и щипка канела. Добавете чаена лъжичка червен пипер, а ако желаете ястието да стане по-пикантно, подправете с лют червен пипер.

Сипете стафидите в съда, като си оставите няколко за гарниране накрая. Нарежете зелената ябълка на шайби и прибавете и нея в съда. Посолете и долейте с останалата бира.

Прехвърлете пуешкото във фурната за час на 170°C. Гарнирайте готовото ястие със стафиди и сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар