Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешки бутчета с пикантен сос

Пуешки бутчета с пикантен сос

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Пуешки бутчета с пикантен сос
Снимка: Храна за Душата
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Пушеко със сос, който ще ви накара да си мечтаете за допълнително още преди да сте свършили първата порция"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • стафиди - 50 г
  • ябълки - 1 бр. зелена
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • пилешки бульон - 250 мл
  • бира - 500 мл
  • кардамон - 2 - 3 зрънца
  • канела - 1/2 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Загрейте зехтин в дълбок съд на котлона. Запържете пуешките бутчета от всички страни до златисто. Овкусете със сол и черен пипер. Нарежете главите лук и скилидките чесън на ситно.

Поставете лука и чесъна в съда при бутчетата да се задушат. Когато месото и зеленчуците се запържат достатъчно, налейте пилешкия бульон. Добавете и половин чаена чаша бира и оставете да поври на тих огън.

Когато бульонът се редуцира, добавете доматеното пюре, зрънцата кардамон и щипка канела. Добавете чаена лъжичка червен пипер, а ако желаете ястието да стане по-пикантно, подправете с лют червен пипер.

Сипете стафидите в съда, като си оставите няколко за гарниране накрая. Нарежете зелената ябълка на шайби и прибавете и нея в съда. Посолете и долейте с останалата бира.

Прехвърлете пуешкото във фурната за час на 170°C. Гарнирайте готовото ястие със стафиди и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: