Начин на приготвяне
Загрейте зехтин в дълбок съд на котлона. Запържете пуешките бутчета от всички страни до златисто. Овкусете със сол и черен пипер. Нарежете главите лук и скилидките чесън на ситно.
Поставете лука и чесъна в съда при бутчетата да се задушат. Когато месото и зеленчуците се запържат достатъчно, налейте пилешкия бульон. Добавете и половин чаена чаша бира и оставете да поври на тих огън.
Когато бульонът се редуцира, добавете доматеното пюре, зрънцата кардамон и щипка канела. Добавете чаена лъжичка червен пипер, а ако желаете ястието да стане по-пикантно, подправете с лют червен пипер.
Сипете стафидите в съда, като си оставите няколко за гарниране накрая. Нарежете зелената ябълка на шайби и прибавете и нея в съда. Посолете и долейте с останалата бира.
Прехвърлете пуешкото във фурната за час на 170°C. Гарнирайте готовото ястие със стафиди и сервирайте.