Начин на приготвяне
Бутчетата се измиват много добре и се слагат в тенджера.
Заливат се с вода и се прибавя натрошеният на едро дафинов лист и сол.
Бутчетата се варят 60 мин на умерен огън при периодично отпенване.
След като се сварят, бутчетата се изваждат и се оставят да изстинат.
След като изстинат, се премахва кожата и се обезкостяват внимателно, като месото не трябва да се накъсва на дребни парчета. Премахват се всички кости от месото.
Яйцата се разбъркват на пяна.
Прибавя се лимецовото и царевично брашно.
Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.
Прибавя се къри, брашно от чесън, панагюрска сол, сол и микс от пипер.
Разбърква се до получаване на гъста каша.
Парчетата месо се заливат с кашата и се овалват много добре.
Панираните хапки се оставят се 10 мин. в кашата.
Всяко парче панирано пуешко се изважда от кашата и се изпържва в сгорещено олио до златисто.
Поднесете панирани пуешки бутчета с подходящ сос или гарнитура.