Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Ароматни миди с чесън, вино и магданоз

Ароматни миди с чесън, вино и магданоз

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Ароматни миди с чесън, вино и магданоз
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 6
08/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Омайно вкусни и много лесни за приготвяне миди, на които няма да се наситите, колкото и да изядете"

Необходими Продукти

  • миди - 1.8 кг
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр. сок и кора
  • вино - 150 мл Совиньон блан
  • чесън - 3 - 4 стръка пресен
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • люти чушки - 1 - 2 бр. по желание
  • зехтин - за заливане
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените скилидки чесън се сотират за кратко в зехтина. Добавят се добре почистените миди, съдът се захлупва и морските дарове се задушават 4-5 миунти, докато всички се отворят.

Мидите се овкусяват със сока на лимона и виното, оставят се за кратко открити, докато изври алкохолът. Захлупват се отново и се задушават 4-5 минути.

Свалят се от котлона и се поръсват с микс от настърганата лимонова кора, ситно нарязаните стръкове чесън и пресни зелени подправки. По желание може да добавите и ситно нарязана люта чушка.

Заливат се с малко екстра върджин зехтин, поръсват се с малко смляна морска и се гарнират с резени лимони.

Източник: Светлана Лазарова от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: