Начин на приготвяне
Вадим яйцата на стайна температура. Пресяваме брашното и бакпулвера със сито, предварително са смесени.
В купа разбиваме яйцата с миксер заедно със захарта. Добавяме ванилията, олиото и заквасената сметана и отново разбиваме с миксера много добре.
На части прибавяме брашното и разбиваме до гладка и еднородна смес. Нарязваме сините сливи на малки парченца.
Шоколада го нарязваме на кубченца. Прибавяме към кашата шоколада и сините сливи. Объркваме добре с лъжица или щпатула.
Намазваме тава с диаметър 25 см. с масло и набрашняваме много добре. Изливаме кашата и заглаждаме отгоре с шпатулата. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
След като се изпече сладкишът го вадим и оставяме да се охлади върху решетка. Вече изстинал поръсваме обилно с пудра захар отгоре. Хапваме със сок или кафе. Да ви е сладко!