Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени Зеленчуци»Печени целина, алабаш, пащърнак и цвекло

Печени целина, алабаш, пащърнак и цвекло

Печени целина, алабаш, пащърнак и цвекло1 / 2
12/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Толкова аромат, толкова вкус - събрани само в тази лесна рецепта"

Необходими Продукти

  • целина - 1 голяма глава
  • алабаш - 1 голяма глава
  • пащърнак - 2 - 3 бр.
  • цвекло - 1 глава
  • моркови - 2 бр. по желание
  • чубрица - 1 - 2 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • копър - 1 с.л сух или връзка пресен
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л. (п желание и лют червен пипер)
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се обелват, измиват и нарязват на тънки филийки или пръчици.

Смесват се в купа с подправките и зехтина и се оставят да поемат 2-3 часа.

Пекат се върху хартия за печене в тавичка в предварително загрята фурна на 200 градуса за 40 мин.

Периодично разбърквайте вашите печени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: