Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Кремсупа с пащърнак и червено цвекло

Кремсупа с пащърнак и червено цвекло

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1882k3843
Кремсупа с пащърнак и червено цвекло
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Есента дойде за обяд - кремсупа с пащърнак и червено цвекло"

Необходими Продукти

  • пащърнак - 400 г
  • картофи - 300 г
  • морков - 150 г
  • червено цвекло - 300 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • чубрица
  • сол
  • зеленчуков бульон - 1 л
  • краве масло - 2 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, пащърнака, морковите и цвеклото и ги нарежи на кубчета. Обелете лука и чесъна и ги накълцай на ситно.

Загрейте кравето масло в подходяща дълбока тенджера.

Добавете лука и чесъна и ги задушете за около 5 мин. Разбъркайте.

Добави цвеклото, пащърнака, картофите и морковите и долейте с бульона.

Овкусете зеленчуковата супа със сол, щипка чубрица и черен пипер и изчакайте да заври, след което намалете котлона. Оставете супата за 20 мин. или докато зеленчуците омекнат.

Свалете от котлона и пасирай супата с червено цвекло с пасатор или с блендер.

При поднасяне гарнирайте кремсупа с пащърнак и червено цвекло с крутони. Да ви е сладко!

Вижте още как се прави вкусна супа с пащърнак и как да отслабнете с червено цвекло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: