Начин на приготвяне
В блендер смиламе орехите. Добавяме всички продукти и омесваме до меко тесто. Правим на топка, завиваме с стреч фолио и оставяме в хладилника за 30 мин.
Разточваме топката в кръгла форма за тарт и застиламе с борд в тавичка за пай или с ринг.
Надупчваме на няколко места с вилица. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 мин.
Кипваме водата. Добавяме захарта при непрекъснато бъркане, след като се сгъсти добавяме и сметаната. Ври още 10 мин, добавяме маслото и махаме от котлона. Заливаме изстиналия блат с карамела и оставяме в хладилника за 4 часа.
Кипваме сметаната. Сваляме от кутлона и добавяме кубчетата черен шоколад. Заливаме върху карамела и украсяваме тарта както желаем. Може с ягоди, банани.... всеки според фантазията.