Пиле пеперуда върху кисело зеле и ябълки

10/02/2019
Сергей Анчев
отСергей АнчевПомощник Готвач148282951
"Изпечено до съвършенство и в неустоимо вкусна комбинация с кисело зеле и ябълки - перфектното печено пиле "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо385
  • Преглеждания за месеца384
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • пиле - 1.2 - 1.5 кг охладено
  • кисело зеле - една кисела зелка
  • ябълки - 4 бр.
  • праз - стрък
  • слънчогледово масло - 4 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л. сладък
  • чушки - ½ ч.ч. нарязани сухи
  • черен пипер - 20 зърна
  • дафинов лист - 3 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на полукръгчета, ябълките – на едри кубчета. Зелката се нарязва на ситно, измива се и се изстисква.

Омесва се с 3 с.л. мазнина, праз, ябълки, чушки, червен и черен пипер, дафинов лист и се разстила в подходяща тава.

Пилето се разрязва по гръдната кост и се разтваря като пеперуда.

Посолява се, намазва се с мазнина и червен пипер и се захлупва върху киселото зеле. Завива се с фолио.

Пече се 90 мин. на 150 градуса, отвива се и още 30 мин на 200 градуса или докато ви хареса.

Поднесете печеното пиле топло.
подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар