Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле с кисело зеле

Печено пиле с кисело зеле

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Печено пиле с кисело зеле
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Представяме ви една уникално вкусна рецепта за ароматно печено пиле с кисело зеле на фурна. Перфектното ястие за всяка трапеза"

Необходими Продукти

  • зелева чорба - 300 мл
  • бульон - 100 мл пилешки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 2 с.л. пушен
  • кисело зеле - 1 бр. средно голяма зелка
  • пилешки бутчета - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се почиства и нарязва на порции, а зелето се нарязва на дребно. За тази рецепта съм използвала глинен съд, ако нямате го направете в по дълбока тава, като за капак ползвайте домакинско алуминиево фолио.

Сложете половината от зелето в съда, наредете върху него пилешкото, между тях дафинов лист и зрънца пипер. Ако е необходимо посолете, в случая аз не съм слагала, защото зелето ми е достатъчно солено.

Прибавете и останалото зеле отгоре, поръсете с червен пипер, олио, сипете бульона и зелевата чорба и разбъркайте с ръце така че всички продукти да се овкусят.

Червения пипер е с опушен аромат, ако нямате направете го с обикновен, но аромата на пушения е страхотен и вече може да се намери във всички по-големи магазини.

Затворете глинения съд с капак и сложете във фурната на 200 градуса за 30 минути, след това намалете градусите на 160 и задушавайте час и половина.

Накрая махнете капака и с помощта на вилица изкарайте пилешкото месо най-отгоре. Оставете отново във фурната на 180градуса още 20 минути до златисто-кафяв загар на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Би трябвало да се каже, че не е добра идея глинен съд да се включва още от началото на висока температура, защото има риск да се спука, а да стане постепенно.
03.02.2024 16:18