Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кисело зеле с домашно пиле

Кисело зеле с домашно пиле

Кисело зеле с домашно пиле1 / 6
06/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Познат аромат, любим вкус - вкусна българска гозба, която няма нужда от представяне или реклама"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр.
  • пиле - 1/2 бр. домашно
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 с.л.
  • мас - 1 с.л.
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • черен пипер - зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на парчета, лукът се нарязва на ситно.

Загрява се олио и мас в тенджерка, запържва се нарязаният лук, добавя се пилешкото месо, запържва се докато промени цвета си. Поръсва се с червен пипер и разбъркваме добре.

Добавя се ситно нарязано кисело зеле отново се разбърква и сипваме 1 ч. ч. зелев сок, да не е много солен и доливаме гореща вода да покрие продуктите.

Накрая се прибавя дафиновия лист и зърна черен пипер. Готви се на умерен огън до готовност на месото и киселото зеле да омекне. Много вкусна пиле със зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: