Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пиле пеперуда върху кисело зеле и ябълки

Пиле пеперуда върху кисело зеле и ябълки

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Пиле пеперуда върху кисело зеле и ябълки
Снимка: Сергей Анчев
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Изпечено до съвършенство и в неустоимо вкусна комбинация с кисело зеле и ябълки - перфектното печено пиле"

Необходими Продукти

  • пиле - 1.2 - 1.5 кг охладено
  • кисело зеле - една кисела зелка
  • ябълки - 4 бр.
  • праз - стрък
  • слънчогледово масло - 4 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л. сладък
  • чушки - ½ ч.ч. нарязани сухи
  • черен пипер - 20 зърна
  • дафинов лист - 3 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на полукръгчета, ябълките – на едри кубчета. Зелката се нарязва на ситно, измива се и се изстисква.

Омесва се с 3 с.л. мазнина, праз, ябълки, чушки, червен и черен пипер, дафинов лист и се разстила в подходяща тава.

Пилето се разрязва по гръдната кост и се разтваря като пеперуда.

Посолява се, намазва се с мазнина и червен пипер и се захлупва върху киселото зеле. Завива се с фолио.

Пече се 90 мин. на 150 градуса, отвива се и още 30 мин на 200 градуса или докато ви хареса.

Поднесете печеното пиле топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: