Начин на приготвяне
Направете маринатата, като смесите кетчупа, оцета, соевия сос, доматеното пюре, зехтина, прибавете всички подправки с предварително пресирания чесън.
Измийте джолана, прегледайте хубаво и отстранете всички нечистотии. Подсушете и го намажете обилно с приготвената марината. Оставете в хладилника покрит за около 4 часа.
Поставете свинския джолан в глинения гювеч. Сипете зеленчуковия бульон. Покрийте с капака и поставете в студена фурна. Печете свинското във фурна загрята на 250°C за около 20 мин, намалете на 180°C и печете още около 2 часа и 30 мин.
Към края на печенето махнете капата и оставете кожата на джолана да се запече с глазурата.
Сервирайте печения джолан в гювеч с картофено пюре и соса от печенето.