Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Гювеч със свински джолан

Гювеч със свински джолан

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Гювеч със свински джолан
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
Порции
8
"Този гювеч е истинска експлозия от вкусове - толкова много вкусни продукти събрани на едно място"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр. около 1 кг
  • пиперки - 4 червени
  • люти чушки - 2
  • патладжани - 2 едри
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • домати - 2 едри узрели
  • картофи - ½ кг
  • зелен боб - ½ кг
  • бамя - 300 г ако има
  • чесън - 1 глава
  • целина - 1 връзка
  • растително масло - ½ ч.ч.
  • чубрица - 1 с.л. градинска
  • майорана - 1 ч.л. или риган
  • дафинови листа - 2 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се обезкостява, като месото се нарязва на хапки.

Зеленият боб се почиства и шушулките се нарязват на две.

Патладжаните и картофите се нарязват на едри кубчета.

Пиперките и лукът се нарязват на едро, а морковите - на кръгчета.

Лютите чушки и целината се нарязват на ситно, а скилидките чесън - на филийки. Всичко заедно с подправките, маслото и кокала на джолана се поставя в подходящ гювеч с капак. Посолява се и се разбърква.

Добавя се 1/2 ч.ч. вода. Пече се под капак във фурната 4 часа на 160 градуса.

Гювечът със свински джолан е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Превъзходен и богат гювеч!
10.08.2022 16:53
Цончо Кънев
Цончо Кънев
Изпълних рецептата с консерва гювеч,джолана сварих в скороварка за 1ч.,обезкостих го и го нарязах на парчета,напълних гювеча с всички съставки по рецептата и го сложих да се пече.Надявам се след 1 час да е готов.
19.02.2019 11:42