Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински джолан с глазура в гювеч

Свински джолан с глазура в гювеч

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Свински джолан с глазура в гювеч
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
170 мин.
Общо
200 мин.
Порции
5
"Слагате от уникалната глазура и печете на тих огън до съвършенство - това е тайната на вкусния джолан"

Необходими Продукти

  • джолан - около 700 г свински
  • бульон - 250 мл зеленчуков
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • зехтин - 20 мл
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • кетчуп - 3 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • бахар - 1/2 ч.л. на прах
  • салвия - 1 ч.л. сушена
  • риган - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете маринатата, като смесите кетчупа, оцета, соевия сос, доматеното пюре, зехтина, прибавете всички подправки с предварително пресирания чесън.

Измийте джолана, прегледайте хубаво и отстранете всички нечистотии. Подсушете и го намажете обилно с приготвената марината. Оставете в хладилника покрит за около 4 часа.

Поставете свинския джолан в глинения гювеч. Сипете зеленчуковия бульон. Покрийте с капака и поставете в студена фурна. Печете свинското във фурна загрята на 250°C за около 20 мин, намалете на 180°C и печете още около 2 часа и 30 мин.

Към края на печенето махнете капата и оставете кожата на джолана да се запече с глазурата.

Сервирайте печения джолан в гювеч с картофено пюре и соса от печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: