Скумрия плакия с пащърнак

11/02/2019
"Лесно е да приготвите перфектната скумрия-плакия - опитайте и ще се уверите и сами "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо530
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената скумрия се осолява отвън и отвътре, след което се оставя за около 1 час в хладилника, за да поеме солта. Нарязват се зеленчуците - лукът на полумесеци, морковите и пащърнакът - на кубчета и се задушават в малко олио.

Когато зеленчуците омекнат, се добавят доматите консерва, чесънът и подправките. Сосът ври около 15 минути на тих огън.

Скумрията се слага в подходяща тава за печене. Залива се с доматения сос и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Може да се поднесе скумрията плакия както топла, така и студена.

Източник: Снежина Янакиева от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар