Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Шпикован свински джолан в мултикукър

Шпикован свински джолан в мултикукър

Шпикован свински джолан в мултикукър
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
320 мин.
Общо
335 мин.
Порции
4
"Когато искате свинският джолан направо да ви се топи в устата- опитайте да го приготвите по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.5 кг джолан
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • целина - 1/2 глава
  • картофи - 1 кг
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазвате свинския джолан с мазнината и подправките. С остър нож правите разрези в месото и го шпиковате с малко чесън. По желание може да поставите в мултикукъра и цяла необелена глава чесън. Добавете едро нарязаните зеленчуци, сол, черен пипер и малко червен.

По желание добавете масълце. Сложете картофите цели или едро нарязани. Гответе ястието около 5 часа. Не се добавя допълнителна вода, защото месото и зеленчуците пускат.

Прехвърлете продуктите в подходяща тава и запечете за кратко, за да хване хрупкава коричка вашият шпикован свински джолан.

Бон Апети!

Източник: Milena Yarmova от Кулинарната мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: