Шпикован джолан с картофи

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Шпикован джолан с картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Шпикован джолан с картофи - класика, която ще пробваме с удоволствие"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 джолан
  • картофи - 1.2 кг млади
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • универсална подправка - 3 с.л. пикантина
  • червено вино - 2 ч.ч.
  • горчица - 3 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер - 10 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се намазва с горчица. По него се правят хоризонтални и вертикални леки разрези, като в образувалите се цепнатини се поставят парченца чесън и черен пипер.

Месото се посолява с подправките и се оставя на хладно за 1 час. След това се премества в намазнена тавичка и се залива с половината вино. Покрива се с фолио и се пече близо 60 минути на 200 градуса.

През това време картофите се измиват. След като са млади, няма нужда да се белят, а само се изчеткват добре и се нарязват на едро.

Морковите и лукът също се почистват и се нарязват. Тавата с месото се вади, фолиото се премахва и зарзаватът се добавя в тавата.

Яденето се залива с останалото количество вино и се подправя с ароматните билки. Пече се на умерена фурна още около 50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: