Начин на приготвяне
Месото се намазва с горчица. По него се правят хоризонтални и вертикални леки разрези, като в образувалите се цепнатини се поставят парченца чесън и черен пипер.
Месото се посолява с подправките и се оставя на хладно за 1 час. След това се премества в намазнена тавичка и се залива с половината вино. Покрива се с фолио и се пече близо 60 минути на 200 градуса.
През това време картофите се измиват. След като са млади, няма нужда да се белят, а само се изчеткват добре и се нарязват на едро.
Морковите и лукът също се почистват и се нарязват. Тавата с месото се вади, фолиото се премахва и зарзаватът се добавя в тавата.
Яденето се залива с останалото количество вино и се подправя с ароматните билки. Пече се на умерена фурна още около 50 минути.