Разкошна торта с пандишпанови блатове

12/02/2019
"Няма по-хубав начин да кажеш на някого Обичам те от това да приготвиш с много любов за него тази Разкошна торта с пандишпанови блатове"
Приготвяне90 мин.
Готвене45 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 226
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват със захарта, жълтъците също се разбиват до побеляване. Към жълтъците се добавя олиото, млякото, брашното, пресято с бакпулвера и ванилията. Накрая се прибавят и белтъците, които се разбъркват внимателно. Сместа се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна до суха клечка.

Докато пандишпановите блатове се пекат, пригответе крема. Маскарпонето се разбива леко и се добавя кондензираното мляко, сметаната се разбива до меки връхчета и се добавя към маскарпонето. Разбива се кремът до твърди върхове.

Блатът трябва да остане леко влажен, но по желание може и да го сиропирате. Нарязват се на 2 или 3 части.

Тортата се сглобява, като се редуват блат, намазва се обилно с крем, прибавят се бонбони и киви и така до изчерпване на продуктите.

Тортата се измазва с останалия крем, може да се направят и рози от него. Добавят се фигури, изработени от фондан.

Тази разкошна торта задължително трябва да остане поне няколко часа в хладилника преди поднасяне.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар