Начин на приготвяне
Разтваряме захарта във водата и добавяме ванилията, за да получим сироп.
Два от готовите блата режем на три равни части, а третия блат режем на лентички с дебелина 2 см. Разбиваме сметана с миксер и отделяме 1/3 от нея. Към останалата 2/3 сметана, добавяме течния шоколад и разбиваме отново с миксера.
Когато сме готови с крема, се заемаме с изграждането на тортата. Слагаме на подложка първото правоъгълно парче от блата и го сиропираме, след което мажем с крема с шоколад и поръсваме с натрошените бисквити. Върху него слагаме следващото парче и повтаряме процедурата, като завършим с третото.
Третото парче мажем равномерно с шоколадовата сметана. Третия блат, който сме нарязали на лентички сиропираме и намазваме с крем и бисквити, след което започваме да навиваме. Навиваме първата лента, към нея добавяме следващата, до последната.
Когато навием лентичките и оформим кръг, го слагаме върху правоъгълната част от тортата. Така получаваме два етажа. За украса използваме отделената сметана, като шприцоваме горния етаж. Ако нямате фуния под ръка, спокойно може да си направите такава от хартия за печене.
Украсяваме сметановата торта с още какаови бисквитки.