Начин на приготвяне
В широк съд сложете двата блата/квадратни/.
Изцедете сока от портокалите и сиропирайте леко блатовете.
Разбийте 500 мл сладкарска сметана на гъст крем с помощта на миксер. Добавете рикотата и заквасената сметана.
Разбийте крема до хомогенност.
Намажете блатовете с крема. Поставете отново два пандишпанови блата и процедирайте така до изчерпване на продуктите, като завършите с крема.
Карамелизирайте кафявата захар, добавете 200 мл сладкарска сметана при непрекъснато бъркане. След като карамелът и сметаната се обединят, добавете 70 г масло и продължете. Отстранете съда от котлона и охладете карамеленият сос.
Полейте с него пандишпановата торта с крем равномерно.
Декорирайте страните с млени орехи.
Разбийте 200 г. масло до пухкавост. Прибавете пресятата пудра захар на части и продължете разбиването до получаването на ефирен маслен крем.
Шприцовайте цветченца и гарнирайте с фонданови пеперудки приготвената карамелена торта.
Поръсете с фъстъчен крокан.
Оставете тортата за 5-6 часа, за да се спои.
При поднасяне нарежете охладената карамелена торта с пандишпанови блатове.
Уникално вкусна сиропирана торта!