Начин на приготвяне
Пуснете фурната да загрява до 160 градуса. Намазнете с малко масло 4 огнеупорни купучки или чашки с вместимост 200 мл.
Настържете или накълцайте на ситно ябълката, без да я белите. Смесете със рома, лимоновия, сок, кафявата захар и стафидите.
Разбийте маслото с пудрата захар, щипка сол и настъргана шушулката ванилия. Щом получите пухкаво кремче, добавете едно по едно яйцата при непрестанно разбиване. Докато не се е усвоило едното, не добавяйте второто.
Сипете на части брашното от спелта със бакпулвера и разбъркайте до хомогенност. Накрая сипете и сместа с настърганите ябълки и разбийте за още няколко секунди.
Разсипете в чашките (формите за мъфини) и печете кексчетата около 20 минути или до суха клечка.
Да ви е сладко!