Суджук по селски

29/03/2013
"Който е хапвал поне веднъж домашен суджук, да хареса поста, защото по-хубаво от домашното няма!"
Приготвяне80 мин.
Общо80 мин.
Порцииоколо 10 бр.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо68 272
  • Преглеждания за месеца2879
  • Преглеждания за седмицата165
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 2 кг
  • говеждо месо - 2 кг или телешко
  • месо - 500 г тлъсто
  • черен пипер - 4 ч.л. млян
  • захар - 2 с.л.
  • чубрица - на око
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кимион - 16 г
  • черва - свински тънки за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете телешкото и свинското тлъсто и нетлъсто месо. Ако предпочитате може и да го накълцате със сатър.

Омесете каймата с подправките и солта. Оформете каймата и я оставете да престои за 1 нощ на студено.

След това напълнете почистените черва със сместа, като усуквате през 15 см. Набоцкайте ги с игла.

С конец завържете краищата им и ги провиснете да се сушат на хладно и проветриво място.

Валират се с точилка през 1-2 дена. Суджукът по селски трябва да е готов след 24 до 48 дни. Ако не е добре изсушен, може да се консумира печен на скара.подобни рецепти тук

5 7
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

ivanoviq_90
ivanoviq_90
22.11.2016 20:03
супер
1
1
Светослав
Светослав
05.01.2016 12:16
Да бе! По вашата логика и суджук се знае как се прави, защо пишете статии изобщо...
1
2
Алабалов
Алабалов
17.12.2015 02:57
Солта не е спомената защото се знае, че за луканки и суджуци солта варира от 22 до 30 грама, в зависимост от вида на солта и вкусовите желания на консуматора!
5
1

Виж всички коментари или напиши такъв