Начин на приготвяне
Обелваме морковите, лука, чесъна и почистваме чушката.
Измиваме всички зеленчуци. Режем на тънки кръгчета морковите. Чушките и лука режем на кубчета. Скилидките чесън ги смачкваме с нож и режем на ситно.
В тенджера загряваме олиото и добавяме зеленчуците. Разбъркваме и оставяме да се задушават 5 минути. Добавяме зеления боб и разбъркваме всичко.
Наливаме 600 милилитра вода. Оставяме да заври. Нарязваме създърмата на кубчета. Прибавяме куркумата, черния пипер, мащерката, ригана, сухия копър и солта.
Оставяме да ври 10 минути и добавяме пасираните домати. Разбъркваме и оставяме да къкри под капак 10 минути.
Разбиваме брашното с вода и изсипваме при зеления боб.
След това оставяме зеления фасул яхния да ври още 2-3 минути и е готова яхнията!