Зелен боб със създърма

13/02/2019
Viktoriya Afzali
отViktoriya AfzaliГотвач10510112
"Направо не вярваме, че не сте опитвали тази гозба досега - бързо записвайте рецептата и се захващайте да готвите "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо523
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме морковите, лука, чесъна и почистваме чушката.

Измиваме всички зеленчуци. Режем на тънки кръгчета морковите. Чушките и лука режем на кубчета. Скилидките чесън ги смачкваме с нож и режем на ситно.

В тенджера загряваме олиото и добавяме зеленчуците. Разбъркваме и оставяме да се задушават 5 минути. Добавяме зеления боб и разбъркваме всичко.

Наливаме 600 милилитра вода. Оставяме да заври. Нарязваме създърмата на кубчета. Прибавяме куркумата, черния пипер, мащерката, ригана, сухия копър и солта.

Оставяме да ври 10 минути и добавяме пасираните домати. Разбъркваме и оставяме да къкри под капак 10 минути.

Разбиваме брашното с вода и изсипваме при зеления боб.

След това оставяме зеления фасул яхния да ври още 2-3 минути и е готова яхнията! подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар