Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Зелен боб със създърма

Зелен боб със създърма

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077202122
Зелен боб със създърма
Снимка: Viktoriya Afzali
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Направо не вярваме, че не сте опитвали тази гозба досега - бързо записвайте рецептата и се захващайте да готвите"

Необходими Продукти

  • зелен фасул
  • създърма - 400 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • зелени чушки
  • домати - 200 мл от буркан
  • мащерка - 1 к.л.
  • риган - 1 к.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1 к.л.
  • копър - 1 ч.л. сух
  • олио - 50 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л. пълна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме морковите, лука, чесъна и почистваме чушката.

Измиваме всички зеленчуци. Режем на тънки кръгчета морковите. Чушките и лука режем на кубчета. Скилидките чесън ги смачкваме с нож и режем на ситно.

В тенджера загряваме олиото и добавяме зеленчуците. Разбъркваме и оставяме да се задушават 5 минути. Добавяме зеления боб и разбъркваме всичко.

Наливаме 600 милилитра вода. Оставяме да заври. Нарязваме създърмата на кубчета. Прибавяме куркумата, черния пипер, мащерката, ригана, сухия копър и солта.

Оставяме да ври 10 минути и добавяме пасираните домати. Разбъркваме и оставяме да къкри под капак 10 минути.

Разбиваме брашното с вода и изсипваме при зеления боб.

След това оставяме зеления фасул яхния да ври още 2-3 минути и е готова яхнията!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: