Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Леща с пушени свински флейки

Леща с пушени свински флейки

Леща с пушени свински флейки
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Е как няма да си паднем по леща, в която небрежно плуват пушени свински флейки"

Необходими Продукти

  • леща - 500 г
  • свинско месо - 600 г флейки
  • олио - 2 - 3 к.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 200 мл пасирани или доматен сок
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • чубрица
  • чесън
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвам лещата поне за 3-4 часа в студена вода.

Задушавам флейките, ако е необходимо, се добавя олио. Когато флейките се позапържат, добавям нарязан на дребно кромид лук и моркови, след което наливам студена вода и оставям да се вари.

Когато месото е готово, прибавям изцедената от водата леща, нарязана чушка, домат, може от консерва. Слагаме размити с малко студена вода по 1 с.л. червен пипер и брашно, чубрица, нарязани скилидки чесън, сол на вкус.

Вари се на слаб огън до готовност. Преди поднасяне може да се поръси със свежи подправки по избор.

Източник: Krasimira Petrova‎ от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: