Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свински флейки и карначета на скара

Свински флейки и карначета на скара

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Свински флейки и карначета на скара
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
31/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свински флейки - 8 - 9 бр.
  • за марината
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л. ситно смляна
  • уиски - 2 с.л.
  • бяло вино - 1/3 к.ч.
  • соев сос - 2 с.л. (слага се заедно със солта 10 - 15 мин. преди печенето)
  • зехтин - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • за карначетата
  • свинско месо - 400 г
  • телешко месо - 300 г
  • сланина - 250 г
  • чубрица - 1 щипка
  • кимион - 2 г
  • черен пипер - 2 г
  • лук - 1 голяма глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си карначетата по следния начин. Смиламе месата с машинка за кайма. Разбъркваме добре, прибавяме подправките и ги пълним в черва.

За флейките:

В купичка забъркваме марината и ги поливаме. Оставяме така да престоят 2-3 часа.

Загряваме добре скарата и поставяме както флейките, така и карначетата да се пекат, като обръщаме от другата страна.

Държим всяка страна за около 5-6 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: