Начин на приготвяне
Пригответе първо соса, като нарежете лука на ситно, а чушките на тънки резенчета. Запържете ги за кратко в загрятото олио и масло до омекване. Добавете нарязания на дребно чесън.
Прибавете подправките - мащерката, дафиновия лист, черния пипер и брашното.
Разбъркайте всичко добре и разредете с бульона и червеното вино.
Оставете соса да къкри за около 10 мин. на слаб котлон докато се редуцира. Добавете сметаната и подправете със сол и смлян черен пипер. Когато се посгъсти, отстранете от котлона. Извадете целите зърна черен пипер и дафиновия лист.
Междувременно в друг тиган загрейте олиото и запечатайте предварително овкусените със сол и черен пипер свински флейки.
Гответе около 3-4 минути от всяка страна. След като обърнете флейките добавете при тях маслото и след като се разтопи ги полейте обилно.
Сварете пастата според указанията на производителя и я овкусете със сол и разтопено масло.
Свинските флейки с пепър сос са много вкусни.
Адаптирано от книгата на Манчев срещу Шишков.
Коментари