Песто от сушени домати, орехи и рикота

14/02/2019
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф89071055601
"Вадете блендера, днес сме на тема песто и ще ви споделим любимата си изпитана рецепта за Песто от сушени домати, орехи и рикота "
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо297
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Работи се с блендер.

Сушените домати се изваждат от зехтина и се подсушават с домакинска хартия. Нарязват се на половинки, ако са по-големи.

В блендер се поставят доматите, нарязания чесън, зехтина, орехите и се смилат до паста.

Прибавя се 1/2 ч.л. сух риган, малко сол на вкус /малко, защото пармиджаното е солено достатъчно/ и настърганото пармиджано. Отново се завърта до получаване на песто на пулсации на блендера.

Пестото от сушени домати се поднася в купичка, отгоре се полива със струйка зехтин и с филийки препечен хляб.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар