Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Baci Perugina (Целувки от Перуджа)

Baci Perugina (Целувки от Перуджа)

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Baci Perugina (Целувки от Перуджа)
Снимка: marcheva14
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
12
"Какво ли не е в състояние да направи човек за няколко целувки, но не какви да е, а целувки от Перуджа"

Необходими Продукти

  • кувертюр - 60 г черен
  • масло - 15 г
  • лешници - 50 г смлени, белени, запечени + още около 12 - 15 бр.
  • течен шоколад - 60 г лешников крем Нутела
  • кувертюр - 200 г черен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

50 г лешници се смилат в блендер. Шоколад от 60 г и маслото се поставят на водна баня да се разтопят. Може да се ползва и микровеле. Свалят се от огъня и се прибавя 60 г Нутела и смлените лешници. Разбърква се до крем. Покрива се с фолио и се оставя в хладилник за 15 мин, за да стегне.

От охладената смес се загребна с лъжичка и се оформят топки между дланите. Работи се бързо, за да не се топи шоколадът. Подреждат се върху хартия за печене. Върху всяко топче се забожда по един цял лешник.

Разтопява се 200 г шоколад и всяко топче с лешник се потопява само основата му. Подреждат се върху хартия за печене с разстояние едно от друго и се оставят за около 20 мин в хладилник отново да стегнат.

Охладените шоколадови топчета се подреждат върху решетка и се заливат с разтопен шоколад. Охлаждат се напълно и се подреждат в книжни капсули.

Представям рецепта за оригиналните шоколадови бонбони Baci (Целувка), които са с отличен вкус на хубав шоколад и смлени лешници. Рецептата е лесна и елементарна, но това не пречи да е перфектна.

Повечето от нас при посещение в Италия на връщане в повечето случаи си закупуваме малко сладост и малко приятен спомен с тези уникални бонбони, наречени Baci Perugina (Целувка от Перуджа).

Рецептата е за около 12 бонбона, но тъй като са с изключителен вкус, аз направих двойна доза, общо 24-26 бонбона.

Бонбоните са с тегло около 20-21 грама.

Формата на бонбоните е запазена марка и не се променя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: