Ориенталски гювеч

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
326
59
78
30/03/2013
"Истинското вълшебство в кухнята е да съчетаеш няколко съвсем обикновени продукти и да получиш този ароматен ориенталски гювеч!"
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18 237
  • Преглеждания за месеца164
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете доматите. Загрейте малко олио и запържете скълцания чесън, добавете настърганите домати и ги гответе, докато се сгъстят.

В отделен съд изпържете поотделно нарязаните зеленчуци - първо тиквичките, после патладжаните, чушките, морковите и на най-накрая нарязания на полумесеци лук.

Сипете запържените зеленчуци в доматения сос и добавете още няколко скилидки чесън заедно с нарязаните копър и магданоз. Прехвърлете в дълбока тавичка (най-добре глинена) и сложете гювеча да се запече в загряна фурна.

Овкусете ястието със сол на вкус и по желание малко черен пипер. Поднесете гювеча по ориенталски охладен.

Традиционен български гювеч с капак 5л-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
18.47 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 11
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Деси
Деси
28.06.2013 22:39
Ами то преди това е готвено и се предполага,че гювечето вече се е стоплило от топлината на продуктите :)
0
0
Даниела Маркова
Даниела Маркова
01.04.2013 19:47
С една малка забележка,че фурната в никакъв случай не трябва да е предварително загрята-може да ви се спука глиненият съд.Иначе ястието си го бива.
0
0