Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Ориенталски сарми

Ориенталски сарми

Yana G.Yana G.
Готвач
1786522457503
Ориенталски сарми1 / 2
28/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Опитайте да видим дали ще ви допадне уникалния аромат на тези ориенталски сармички"

Необходими Продукти

  • лук - 5 големи глави
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол
  • олио
  • канела - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • стафиди - 1 к.ч.
  • лозови листа - 1 бурканче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и реже на ситно, след което го запържваме в загрятото олио до златисто. След това добавяме и измития ориз също да се запържи.

Подправяме със сол, канела, черен пипер и стафидите и заливаме с гореща вода около 1 чаена чаша. Оставяме сместа да заври и оризът да набъбне.

Като е готова сваляме от котлона, отцеждаме лозовите листа и слагаме във всяко по малко. Завиваме стегнато сармите на правоъгълници и ги подреждаме в тенджера.

Заливаме с малко топла вода и оставяме да се сварят на умерен огън, покрити с чиния за да не се разместват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: