Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко по ориенталски

Телешко по ориенталски

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Телешко по ориенталски
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 3
22/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Такива рецепти обичаме - щом ги видим в gotvach.bg, да нямаме търпение след това да ги приготвим вкъщи"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • телешко месо - 300 г предварително сварено или друго месо по избор
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сусамов тахан - 1 с.л.
  • лимонов сок - на 1/3 лимон
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително надупчваме патладжана и го оставяме за няколко часа в подсолена вода.

Подсушаваме и нарязваме на шайби, като не махаме кората.

Запичаме на грил тиган или във фурна.

Овкусяваме с малко зехтин, сол, черен пипер и оставяме настрани.

По желание може да добавите и чесън.

За тази рецепта използвах предварително сварено месо от телешки джолан. Може да замените с пилешко или свинско.

Свареното месото накъсвам на сравнително едри парчета. Запържвам в малко мазнина, като заедно с месото добавям в тигана червен пипер и кимион, за да отворят ароматите си. Овкусявам със сол и черен пипер.

Приготвяме соса, като към разбитото кисело мляко добавяме лимонов сок, сусамов тахан, сол и черен пипер.

Поднасяме, като върху канапе от шайбите патладжан поставяме половината месо, а отгоре заливаме обилно със сос.

Поръсваме месото с патладжан с малко нарязан магданоз за свежест.

Приятен апетит с това телешко по ориенталски!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: