Начин на приготвяне
Накиснете стар хляб в млякото. Смесете ситно нарязаният лук, каймата и яйцето. Добавете изцедения хляб и разбъркайте до еднородна смес.
Прибавете босилека, червения и черен пипер на вкус, като разбърквате след всеки добавен продукт. Оформете 4 броя кюфтета под формата на гнезда (с кухина в средата), запържете ги в тиган с малко олио, само от едната страна за 3-4 минути. Поставете в тава алуминиево фолио и го намажете с олио, поставете гнездата върху него.
Разрежете доматите на кръст и ги залейте с вряла вода, за да премахнете ципата по-лесно от доматите. Премахнете семенната част от тях и ги нарежете на малки кубчета. Нарежете кашкавала на малки кубчета и смесете с доматите.
Разпределете плънката по гнездата и я намажете с разбитото яйце. Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете за 15-20 минути. Нарежете на ситно перата от лук и поръсете върху плънката върху приготвените гнезда от кайма.
Ако имаш кайма под ръка, опитай обезателно и другите ни изпитани ястия с кайма като тези запеканки с кайма, пълнените чушки с кайма или нашите гювечета с кайма.