Начин на приготвяне
Лукът се изчиства и нарязва на ситно. Гъбите се почистват, измиват и се режат на малки парченца.
В тиган се слага олио да се загрее. Добавя се лукът да се запържи. Към него се прибавя и щипка захар. Добавят се и гъбите, след което се прибавя и каймата.
Бърка се непрекъснато, като каймата трябва да стане на малки късчета. Овкусява се с куркума, сол и черен пипер. Когато плънката е готова, се отстранява от котлона.
Багетата се разрязва на 2 равни части. Издълбават се като лодки. Поставят се в тавичка.
Багетените лодки се пълнят с плънката и се запичат в загрята фурна. Кашкавалът се настъргва на ренде. Поръсва се върху багетите.
Допича се до разтопяването на кашкавала.