Начин на приготвяне
Картофите се обелват и се варят, докато омекнат леко, но не да са изцяло сварени. Салама, топеното сирене и чесъна се режат на колелца.
Правят се прорези на картофите и в тях се слагат салама, топеното сирене и чесъна. В купичка се слагат червения пипер, сол, черен пипер, розмарин и зехтин на вкус.
След като топеното сирене, колбасът и чесънът са сложени в прорезите на картофите, отгоре с четка се намазват със сместа от подправки, която сме подготвили, и се поливат с малко зехтин отгоре, налива се и малко вода в тавичката.
Когато картофите са се опекли, отгоре се нарежда кашкавал, нарязан на ленти, и се запича. След като се извадят от фурната, готовите пълнени картофи, отгоре се поръсват със зелия лук. Да ви е сладко!
Коментари