Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с Топено Сирене и Картофи

Свински пържоли с Топено Сирене и Картофи

Свински пържоли с Топено Сирене и Картофи
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Страхотно се комбинират пържолките с топеното сиренце и картофките"

Необходими Продукти

  • топено сирене - 250 г
  • картофи - 2 бр. едри
  • свински пържоли - 3 бр. вратни
  • кисели краставички - 3 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • подправка за пържоли
  • чубрица - за картофите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме вратните пържоли.

Овкусяваме със соевия сос и подправката за пържоли и оставяме настрана.

Обелваме картофите, измиваме и ги нарязваме на тънки кръгчета.

Обелваме скилидките чесън и ги нарязваме на ситно, а киселите краставички на дребно.

Приготвяме си йенска тавичка, намазваме я с олио и подреждаме пържолите.

Отгоре слагаме чесъна, киселите краставички, топеното сирене и върху него нарязаните на колелца картофи.

Поръсваме с чубрицата и малко сол.

Сипваме малко топла вода и поставяме в печката, като предварително затваряме с капак, а ако нямате такъв - с фолио.

Печем на 200 градуса до готовност.

Свински пържоли с Топено Сирене и Картофи са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: