Начин на приготвяне
Сварете яйцата твърдо за 8-9 минути в подсолена вода. Сварете и 2-3 средно големи картофа.
Поставете листа зелена салата или салата Айсберг в плоска чиния, като оформите канапе за останалите продукти. Нарежете по половин червена и зелена чушка на кръгчета. Нарежете половин червен лук на тънки слайсове.
Доматите и картофите нарежете на кубчета. Обелете твърдо сварените яйца и ги разполовете.
Започнете да подреждате салатата Ница, като върху канапето поставете картофите, доматите и чушките.
Нарежете на ситно няколко филенца маринована аншоа и добавете отгоре заедно с парченцата филе от риба тон. Разпределете слайсовете червен лук и разпръснете няколко цели маслини.
Пригответе дресинга за салата Ница, като смесите в бурканче сока от лимон и зехтина. Подправете със сол и пипер. Затворете бурканчето и разклатете, докато сместа добие еднородна консистенция.
Полейте рибната салата с дресинга и сервирайте.
Салатата Ница с аншоа е готова.