Печен хек в бяло вино със салата Айсберг

ТеодораТеодораНовак5
17/02/2019
"Здравословното може да бъде толкова вкусно, стига за знаете как да си го приготвите "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 074
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвените рибени филета се посоляват и от двете страни със солта. Поставят се в предварително намазнена с олио тава.

Всяко филе хек се поръсва с няколко зърна черен пипер и бахар. Поливат се с около 1 с.л. олио. Налива се бяло вино, колкото да облее рибата.

Пече се в предварително загрята фурна, на 180 градуса, за 40 минути.

За салатата: Салатата Айсберг се нарязва. Смесва се с дресинг от балсамовия оцет, зехтина и солта.

Чери доматите се разрязват на четири до основата. Подреждат се върху салатата за украса. Поднесете към печената риба.

Сервирайте с чаша охладено бяло вино.

Съвет: Винаги гответе с виното, от което възнамерявате да пиете. Така вкусовете се допълват.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар