Бабината домашна извара

Биляна ВладоваБиляна ВладоваИноватор1964172533
18/02/2019
"Био извара се прави само прави единствено и само по бабината рецепта за домашна извара - така смятаме ние "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 574
  • Преглеждания за месеца849
  • Преглеждания за седмицата209
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изварата е млечен продукт, който е широко използван като заместител на сиренето при приготвянето на домашни баници.

Домашната извара може да се приготви дори и ако прясното мляко се пресече при варенето.

Най-добре е млякото да е краве. Налива се в тенджера и се слага да се вари.

Щом заври, към него се добавят 2 с.л. винен оцет и се разбърква. След това се слага солта и започваме бавно да разбъркваме.

С всяка изминала минута се вижда в тенджерата как се образува изварата.

Ако предпочитате да бъде обезсолена, не се слага сол. Тя не е основна съставка, без която няма да можем да приготвим изварата си.

Изваждаме я от тенджерата с решетъчна лъжица и щом изстине домашната ни извара е готова за консумация.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар