Gotvach.bg»Рецепти»Млечни продукти и заместители»Домашна кашкавалена извара

Домашна кашкавалена извара

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Домашна кашкавалена извара
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
"Домашната кашкавалена извара, която може да използвате за разядки, за здравословна закуска, за солени кремове, чийзкейк и какво ли още не"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 2 л
  • сок от лимон - 3 или 4 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме прясното мляко в тенджера на средна температура, докато то достигне 85-90 °C.

Добавяме сока от лимона и разбъркваме няколко минути, докато млякото не започне да се сгъстява.

Махаме тенджерата от котлона, добавяме солта и оставяме домашната извара да се охлади за 10-15 минути.

Прецеждаме през тензух или марля.

Домашната кашкавалена извара е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Vasileva
Yordanka Vasileva
Здравей!
С какъв процент трябва да е млякото? Колко грама извара се получава от два литра мляко?
19.12.2023 12:13
1
Покажи всички подкоментари