Gotvach.bg»Рецепти»Млечни продукти и заместители»Домашно сирене»Обезмаслена и безсолна домашна извара

Обезмаслена и безсолна домашна извара

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Обезмаслена и безсолна домашна извара
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
"Извара за всички, които предпочитат да си я приготвят сами!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме прясното мляко. Докато изстива, отделяме с лъжица каймака още щом се образува и така, докато спре да образува каймак.

Връщаме го на котлона и затопляме. Добавяме киселото мляко и го разтваряме вътре. Като заври, намаляме котлона и изчакваме да се пресече.

Дърпаме настрана и изчакваме да изстине.

Прецеждаме през тензух и консумираме домашната извара или съхраняваме в хладилник 2-3 дни.

От литър мляко се получи около 200-250 г извара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Колко количество кисело мляко се слага?
15.11.2023 08:31