Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пастърма»Пастърма от риба

Пастърма от риба

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Пастърма от риба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Общо
35 мин.
"Цяла зима няма да ни стигне да се наситим на тази пастърма от риба"

Необходими Продукти

  • риба - рибици от едра риба, като толстолоб
  • морска сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чесън - ситно счукан
  • чимен
  • чубрица
  • бяло вино - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете хубава едра риба, като толстолоб за да приготвите рибиците.

Добре ги натрийте с морска сол и ги оставете за 2 денонощия на студено място и притиснати с тежест.

Отново ги натрийте с морска сол след това и ги оставете за още 2 денонощия обърнати на другата страна.

Пригответе саламура от 2 л вода и пакет морска сол. Пуснете вътре рибните филета за 72 ч. След това отцедете от саламурата, подсушете ги и ги провиснете на проветриво място за около 2 часа или малко по-малко.

Смесете ситно счукан чесън с всички подправки и сухото бяло вино. Натрийте рибата с получената кашица равномерно. Отново ги сложете на проветриво място за около 1 седмица. Колкото по-дебели са, толкова по-дълго се суши пастърмата от риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

vladimir Petrovski
vladimir Petrovski
Преди години по този начин съм си приготвял рибиците на толстолоб и съм много доволен от продукта , който се получава.Правил съм и от друга риба но не става така вкусна
17.04.2013 17:24