Начин на приготвяне
Изберете хубава едра риба, като толстолоб за да приготвите рибиците.
Добре ги натрийте с морска сол и ги оставете за 2 денонощия на студено място и притиснати с тежест.
Отново ги натрийте с морска сол след това и ги оставете за още 2 денонощия обърнати на другата страна.
Пригответе саламура от 2 л вода и пакет морска сол. Пуснете вътре рибните филета за 72 ч. След това отцедете от саламурата, подсушете ги и ги провиснете на проветриво място за около 2 часа или малко по-малко.
Смесете ситно счукан чесън с всички подправки и сухото бяло вино. Натрийте рибата с получената кашица равномерно. Отново ги сложете на проветриво място за около 1 седмица. Колкото по-дебели са, толкова по-дълго се суши пастърмата от риба.
Коментари