Начин на приготвяне
Нарежете хляба на тънки филийки и го залейте с млякото. Оставете го така да престои половин час и разбъркайте.
Отделете жълтъците от белтъците и разбийте жълтъците с половината захар. Получения гладък крем добавете към хляба. Обелените ябълки нарежете на кубчета и ги объркайте с канела. Добавете ги към сместа заедно с малко стафиди и ванилията.
Отделно разбийте на сняг белтъците с щипка сол и останалата захар, след което внимателно ги объркайте с останалата смес.
Разпределете сместа в подмазнена тавичка, като сега е моментът да поръсите с малко счукани ядки, ако искате.
Сложете сладкиша от стар хляб да се изпече в предварително загряна фурна на 190 градуса. Печенето отнема около 40 минути, но зависи от фурната. Готовият сладкиш поръсете с пудра захар.
Поднесете го охладен, нарязан на парчета и гарниран с плодове по избор.