Руло Мозайка

ПламенПламен
Новак
352431k
Руло Мозайка2 / 2
02/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Пъстра кулинарна музайка, който впечатлява с вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • гъби - 4 броя
  • кашкавал - 150 г
  • кисели краставички - 2 броя
  • кренвирши - 2 бр
  • чубрица - 1 ч.л.
  • галета - 100 гр.
  • яйца - 5 броя
  • кисело мляко - 1 с.л. краве
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • лук - 2 глави кромид
  • черен пипер - 1 щипка
  • кимион - 1 ч.л.
  • моркови - 2 броя
  • маслини - 50 гр.
  • царевица - 100 г сладка
  • сирене - 50 г топено
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с настъргания лук, 2 яйца, млякото, содата, галетата, кимиона (или подправка за кайма), чубрица, пипер и сол на вкус, царевицата, нарязаните на дребно кренвирши, маслини, краставички и моркови. Разстелете.

В средата сложете 3 сварени яйца, парченца кашкавал и топено сирене и гъбите, задушени предварително в малко масло.

Поръсете с нарязан магданоз и завийте на стегнато руло.

Прехвърлете го в намаслена тава, сипете към чаена чаша вода, покрийте с фолио и печете на 200 градуса.

Към края на печенето махнете фолиото да се запече отгоре рулото. Извадете го от фурната и го поръсете с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
58
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

гергова
гергова
най-добре да се намажат стените с галета и никаква вода.става страхотно в кексовата форма
27.11.2013 12:59
4
нина
нина
много бях заинтригувана,направих го и се разцепи през средата когато обърнах формата,едва го събрах да го допека
27.11.2013 12:30
1
Пламен
Пламен
Да точно така както обясни Даниела02!
28.04.2013 09:02
1
daniela dimitrova
daniela dimitrova
водата се налива при рулото в тавичката при печенето!
26.04.2013 19:02
1
emilia
emilia
Къде се слага вода?!
26.04.2013 10:58