Телешко с елда и зеленчуци

21/02/2019
"Трудно ще откриете по-вкусно телешко, много трудно, а и защо бихте търсили, когато това е пред вас "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 524
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на малки парченца и го овкусяваме с малко сол и черен пипер.

Настъргваме морковите, нарязваме зеления лук и накълцваме чесъна, след което в малка тенджера загряваме зехтина и слагаме зеленчуците леко да се задушат.

Добавяме телешкото към зеленчуците и го задушаваме за няколко минути, а после доливаме вода и оставяме ястието да къкри на бавен огън около час. Ако течността бързо извира, можем да долеем допълнително.

По време на готвенето настъргваме един домат и го добавяме при месото и зеленчуците.

Накрая слагаме елдата, доливаме още малко вода и готвим, докато зърната се сварят.

Подправяме телешката супа със сол на вкус.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар