Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на ситно и заедно със соса от доматите се задушава леко. Добавя се каймата и се разбърква хубаво, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се оставя да се сгъсти.
В друг съд се приготвя сосът Бешамел - слага се олиото да се сгорещи и в него се запържва брашното до зачервяване, добавя се млякото.
Сосът се бърка, докато се сгъсти и стане хомогенен, подправя се с малко сол и черен пипер и се сваля от огъня.
Корите се приготвят според указанията на опаковката. Редят се в тава, като се почва с ред кори, отгоре от доматения сос с каймата, върху него сос Бешамел и така до приключване на продуктите, като се завършва с кори, покрити само със сос Бешамел.
Поръсва се Лазанята обилно с настърган кашкавал и се пече в умерена фурна за 30-40 минути.
Ако ви харесва вкуса на соса Бешамел, можете да го използвате за да си приготвите гръцка мусака или пилешко фрикасе с него.
Коментари