Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Плакия»Скумрия плакия с праз лук

Скумрия плакия с праз лук

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Скумрия плакия с праз лук
Снимка: Росица Петрова
2 / 5
22/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Не всички плакии са еднакви - тази е невероятно вкусна и ще искате да я опитате"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр. (около 700г)
  • праз - 5 - 6 стръка
  • домати - 300 г (консервирани)
  • олио - 30 - 40 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • девесил
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете праза на ситно.

Почистете и рибата. Нарежете я на шайби. Посолете с малко сол и я наредете в тавичка.

В дълбок тиган задушете праза с олиото. Ако е необходимо добавете и малко вода, за да омекне.

След това прибавете доматите и гответе 5-6 минути.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Добавете червения пипер, девесила, дафиновите листа и половин чаша вода. Оставете на котлона докато заври.

Изсипете всичко върху скумрията и печете плакията в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#240976
Потребител#240976
Пробвах я ,много е вкусно !
09.11.2019 17:05
1