Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Пълнен заек на фурна с картофи

Пълнен заек на фурна с картофи

Пълнен заек на фурна с картофи
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
4
"Ако има нещо, което може да направи този пълнен заек още по-вкусен, това е да го споделите с приятели"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. с дреболиите
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 300 г манатарки и челядинки
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • ориз - 1 к.ч.
  • мащерка
  • риган
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - пушен
  • масло - 60 - 70 г
  • свински флейки - 400 - 600 г
  • картофи - 800 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и задушете до омекване ситно нарязания лук. Прибавете гъбите, нарязани на дребно, и чесъна.

Овкусете с подправките, прибавете ориза и задушавайте с малко вода до набъбването му.

Обтрийте заека с масло отвън и отвътре, след което го овкусете с малко сол и по желание червен пипер. Напълнете с плънката и зашийте.

Поставете пълнения заек в тава. Покрийте го отгоре с флейките, нарязани на тънки филийки, сложете отстрани картофите и останалото масло, залейте с малко вода и печете под фолио в загрята на 180 градуса фурна за около 2 - 2.5 часа.

Източник: Вера Иванова от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: